gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Пюрета»Майсторско картофено пюре

Майсторско картофено пюре

Татьяна БаловаТатьяна Балова
Новак
110318763
Майсторско картофено пюре1 / 3
27/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват, обелват се и се нарязват на филийки, дебели по един сантиметър. Слагат се в тенджера под налягане, заливат се с литър вода и се посоляват с 1.5 чаена лъжичка сол.

Врат на тих огън 20 минути. Изваждат се, прецеждат се и се пасират горещи. За целта си служим с преса за картофи с дълга дръжка.

Първо смачкваме хубавичко картофите, после прибавяме маслото, после постепенно - затопленото мляко, и започваме да бием интензивно.

Пюрето трябва да стане много пухкаво, да няма бучки, а въздух - като битите белтъци.

Картофеното пюре служи като много добра гарнитура за печено пиле, варени или пържени кренвирши, задушени пържоли, рибни ястия и др.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: