gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Домашно приготвена сланина

Домашно приготвена сланина

Мариела ХристоваМариела Христова
Помощник Готвач
2287902086591
Домашно приготвена сланина1 / 5
27/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции15
"Да заколиш прасето, да приготвиш домашна сланина и да поканиш приятели на гости да опитате новото вино Класика"

Необходими Продукти

  • сланина - 3 кг
  • праз
  • морска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Със студена вода измиваме сланината и я нарязваме на парчета. На дъното на малко каче слагаме морска сол, като правим пласт около 2 пръста дебелина.

Над него нареждаме праз, нарязан на ивици. Най-отгоре поставяме сланината, като я слагаме с кожата нагоре и трябва да е плътно наредена.

Ако останат празнини между парчетата, се запълват с нарязани малки парченца сланина. Отново се слагат няколко ивици праз и се посолява със сол около 1 см.

В същата последователност се продължава, докато свършат продуктите, като се завършва със сол. Върху нея се поставя дървена решетка за тежест и се налива преварена охладена вода да е 1-2 пръста над сланината.

След 20 дена сланината е готова за консумация, като се оставя да престоява на хладно място.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: