gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Гювеч»Агнешко в глинено гърне

Агнешко в глинено гърне

Татьяна БаловаТатьяна Балова
Новак
110313685
Агнешко в глинено гърне1 / 2
27/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Взимате едно глинено гърне и слагате овкусеното агнешко в него - останалото са подробности"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 2 кг бут или плешка
  • масло - 50 г краве
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чесън - 3 - 5 скилидки
  • гъби - по желание
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се почиства и се измива, след което намазва с масло, сол и червен пипер и в малки процепи се пъхват парченцата чесън.

Слага се в глинено гърне. Налива се около половин литър вода. Гърнето се захлупва и се слага в сгорещената фурна.

След двайсетина минути огънят се намалява на умерен.

Ястието се пече поне 2 часа. Готовото печено агнешко има златисто-кафява коричка и ухае умопомрачително!

Гарнира се със задушени пресни картофки, с пюре, със зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: