Паламуд на фурна
Bonito in the Oven
gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Паламуд на фурна

Паламуд на фурна

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k3214k
Паламуд на фурна1 / 2
30/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
50 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3-4
"Тайната на вкусния паламуд е в маринатата и майсторлъка на готвача!"

Необходими Продукти

  • паламуд - 1 голям
  • моркови - 4 броя + 1 за маринатата
  • домати - 5 броя
  • лук - 2 глави кромид + 1 за маринатата
  • оцет - 1/2 ч.ч.
  • дафинов лист - 1 листо
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 1/2 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата. Сложете да се маринова за 1 нощ в оцета, дафиновия лист, 1 едро нарязана глава лук, едро нарязан морков, наситнен магданоз и сол на вкус.

На следващия ден нарежете на ситно 4 глави лук и ги запържете в олиото. Добавете едро нарязаните моркови и домати. Посолете, прибавете млян черен пипер на вкус и оставете всичко да поври и да се овкуси за няколко минути.

В леко намазнена тава сложете рибата и я полейте със задушените зеленчуци. Сложете да се изпече в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
510
41
32
20
11
Дай твоята оценка: