gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Кебап»Стомна-кебап с ярешко месо

Стомна-кебап с ярешко месо

EfrosiaEfrosia
Джедай
9785k1129k
Стомна-кебап с ярешко месо1 / 2
21/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • ярешко месо - 1 кг, от бут
  • лук - 20 стръка зелен
  • магданоз - 1 връзка, голяма
  • джоджен - 1 връзка, пресен
  • чубрица - няколко стръка прясна
  • чушки - 5 - 6 цели, лютиви пиперки
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л. + 1 ч.ч. за омесване на тесто
  • масло - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на това традиционно и вкусно българско ястие е необходима неголяма стомна с широк отвор или пръстено гърне с с по-тесен отвор.

Нарежете ярешкото на хапки. Прибавете около 20 едро нарязани стръка лук, една по-голяма наситнена връзка магданоз, ситно нарязана, връзка джоджен, няколко стръка чубрица, 5-6 цели люти пиперчици. Посолете на вкус, поръсете с по лъжичка черен и червен пипер, 1 лъжица брашно и маслото.

Разбъркайте всичко добре, изсипете го в стомната или гърнето и залейте с 1 ч.ч. гореща вода. Похлупете и замажете отвора на съда с тесто от брашно и вода. Така приготвеният кебап се пече на фурна около 2 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: