gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Манджи»Бяла гъбена манджа

Бяла гъбена манджа

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Бяла гъбена манджа1 / 2
27/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3-4
"Толкова лесна, толкова вкусна - как да не си приготви човек още сега една бяла гъбена манджа"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме измиваме и нарязваме гъбите. Нарязваме 2 глави лук на ситно.

В маслото запържваме гъбите с нарязаният лук. Овкусяваме с черен пипер и сол на вкус. Когато останат на мазнина, добавяме брашното.

Запържваме и него. Наливаме вода до получаване на каша.

Варим на слаб огън.

Отделно разбиваме яйцето с киселото мляко и добавяме внимателно към кашата с непрекъснато разбъркване. Поръсваме с нарязан магданоз.

Може да се поднесе с лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: