Торта с маслен крем II

27/01/2016
Йорданка
отЙорданкаИноватор3642601713
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 178
  • Преглеждания за месеца116
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • за блата
  • бакпулвер - 1 бр.
  • яйца - 6 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • за крема
  • жълтъци - 3 бр.
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • масло - 2 пакетчета
  • за глазурата
  • белтъци - 3 бр.
  • пудра захар - 5 - 6 с.л
  • захар - 3 - 4 с.л. карамелизирана
  • за сиропа
  • вода - 300 г
  • захар - 7 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за блата се разбъркват и се слага да се пече в загрята фурна до готовност.

Продуктите за крема се разбиват с миксер.

Продуктите за глазурата - първо разбиваме белтъците на сняг, добавяме пудрата захар.

Слагаме на котлон да карамелизираме захарм когато е готова добавяме 5-6 лъжички вода и разбъркваме. Постепенно я добавяме към белтъците, докато бъркаме с миксера (да не стане на топчета твърда захар).

Блатът се реже на 8 ленти, след като се обърне наобратно.

Сиропира се и се намазват с крема. Лентите се навиват на руло като охлювче.

Накрая се намазва с глазурата. Може да украсите с настърган шоколад или ядки!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар