gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта с маслен крем II

Торта с маслен крем II

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
Торта с маслен крем II1 / 2
27/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12 парчета

Необходими Продукти

  • за блата
  • бакпулвер - 1 бр.
  • яйца - 6 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • за крема
  • жълтъци - 3 бр.
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • масло - 2 пакетчета
  • за глазурата
  • белтъци - 3 бр.
  • пудра захар - 5 - 6 с.л
  • захар - 3 - 4 с.л. карамелизирана
  • за сиропа
  • вода - 300 г
  • захар - 7 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за блата се разбъркват и се слага да се пече в загрята фурна до готовност.

Продуктите за крема се разбиват с миксер.

Продуктите за глазурата - първо разбиваме белтъците на сняг, добавяме пудрата захар.

Слагаме на котлон да карамелизираме захарм когато е готова добавяме 5-6 лъжички вода и разбъркваме. Постепенно я добавяме към белтъците, докато бъркаме с миксера (да не стане на топчета твърда захар).

Блатът се реже на 8 ленти, след като се обърне наобратно.

Сиропира се и се намазват с крема. Лентите се навиват на руло като охлювче.

Накрая се намазва с глазурата. Може да украсите с настърган шоколад или ядки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: