Начин на приготвяне
Нарязва се на ситно обелена скилидка чесън, листата на магданоза и ореховите ядки. Слагат се всички съставки в тясна купичка, налива се зехтинът и се добавя сол и черен пипер на вкус. Пасират се добре, докато се получи еднороден сос от магданоз. Опитайте и добавете още подправки, ако е необходимо.
Приготвя се картофената салата, като се сварят картофите с обелките. Охлаждат се, белят се и се нарязват на кубчета. Объркват се с майонезата и нарязан на ситно див лук.
Доматите се нарязват на кръгчета и се поръсват леко със сол и черен пипер. Зехтинът се загрява на котлона и в него се слагат трохите. Посоляват се леко, разбъркват се 2-3 мин. и се добавя чесънът. След още 1 мин. трохите се махат от огъня.
Фурната се загрява на 230°С. Филетата се осоляват и се поръсват с пипер. Слагат се в намаслена тавичка. Всяко парче риба се намазва със магданозеното песто, върху него се слагат 2-3 кръгчета домати, поръсват се чесновите трохи.
Пече се за 10-15 мин. в загрята фурна. Сервира се веднага с картофената салата.