Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печено филе от треска с хрупкава коричка

Печено филе от треска с хрупкава коричка

Печено филе от треска с хрупкава коричка
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • за рибата
  • риба - 4 бр. по 200 г филе от треска или едър хек
  • чесън - скилидка, нарязана на ситно
  • хляб - 2 бр. филии
  • зехтин - 2 с.л.
  • домати - 1 бр. голям
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • за магданозен сос
  • магданоз - 1 вр. пресен
  • орехи - 3 с.л.
  • чесън - 1 бр. скилидка
  • зехтин - 4 с.л. качествен
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • за картофената салата
  • картофи - 600 г
  • майонеза - 100 г
  • див лук
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се на ситно обелена скилидка чесън, листата на магданоза и ореховите ядки. Слагат се всички съставки в тясна купичка, налива се зехтинът и се добавя сол и черен пипер на вкус. Пасират се добре, докато се получи еднороден сос от магданоз. Опитайте и добавете още подправки, ако е необходимо.

Приготвя се картофената салата, като се сварят картофите с обелките. Охлаждат се, белят се и се нарязват на кубчета. Объркват се с майонезата и нарязан на ситно див лук.

Доматите се нарязват на кръгчета и се поръсват леко със сол и черен пипер. Зехтинът се загрява на котлона и в него се слагат трохите. Посоляват се леко, разбъркват се 2-3 мин. и се добавя чесънът. След още 1 мин. трохите се махат от огъня.

Фурната се загрява на 230°С. Филетата се осоляват и се поръсват с пипер. Слагат се в намаслена тавичка. Всяко парче риба се намазва със магданозеното песто, върху него се слагат 2-3 кръгчета домати, поръсват се чесновите трохи.

Пече се за 10-15 мин. в загрята фурна. Сервира се веднага с картофената салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: