gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Кавърма»Пилешка кавърма по селски

Пилешка кавърма по селски

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6731k1
Пилешка кавърма по селски
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 5
28/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
"Тази пилешка кавърма в глинен съд е една неустоима експлозия от вкусове! Благодарим на Ирина за прекрасната рецепта, участвай и ти в нашата кулинарна игра на http//gotvach.bg/konkurs"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на кубчета, лукът и сладките чушки - на полумесеци, гъбите - на филийки, а лютите чушки - на ситно.

В дълбок тиган с олиото се задушава лукът, сладките и лютите чушки. Когато омекнат, се добавя пилешкото месо и след около 5 мин. - гъбите.

Готви се до зачервяване на месото и се сипват доматите.

Подправя се със сол, захар и черен пипер. Оставя се да къкри на слаб огън, като се разбърква от време на време.

След около 15-20 мин. се добавя червен пипер и се отстранява от огъня.

Поръсвате кавърмата с пресен магданоз.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: