Ашуре с розова вода
Ašure sa ružinom vodom

Ашуре с розова вода

ИсиИси
Помощник Готвач
1801k1482k1
Ашуре с розова вода
Снимка: Иси
1 / 2
28/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Познатият неповторим вкус от миналото..."

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Житото се почиства, измива се и се сварява с водата. След това се покрива за 3 мин. с кърпа, за да поеме парата.

След това се добавя захарта и се разбива с миксер. Прибавят се стафидите и половината орехи и сместа се кипва.

Разтвореното нишесте се сипва, бърка се без прекъсване, за да не се получат топчета.

След 3-4 мин. се дърпа от котлона. Ароматизира се с розовата вода и горещото ашуре се сипва в намокрени със студена вода купички.

Отгоре се поръсва с останалите орехи и с няколко зрънца от нар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: