Ашуре с розова вода

ИсиИси
Помощник Готвач
1801k1481k1
Ашуре с розова вода2 / 2
28/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Познатият неповторим вкус от миналото..."

Необходими Продукти

  • пшеница - 2 ч.ч. за варене
  • вода - 12 ч.ч.
  • захар - 4 к.ч.
  • стафиди - 1 к.ч.
  • орехи - 1 к.ч. счукани
  • нишесте - 2 с.л.
  • вода - 2 к.ч. за разтварянето на нишестето
  • розова вода - 1 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Житото се почиства, измива се и се сварява с водата. След това се покрива за 3 мин. с кърпа, за да поеме парата.

След това се добавя захарта и се разбива с миксер. Прибавят се стафидите и половината орехи и сместа се кипва.

Разтвореното нишесте се сипва, бърка се без прекъсване, за да не се получат топчета.

След 3-4 мин. се дърпа от котлона. Ароматизира се с розовата вода и горещото ашуре се сипва в намокрени със студена вода купички.

Отгоре се поръсва с останалите орехи и с няколко зрънца от нар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: