Свински джолан

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Свински джолан2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1
"Любителите на месо, ще ви кажат, че джоланът е най-вкусната част на прасето, защото месото му е хем крехко, хем не съвсем постно и много, много, много апетитно"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 свински джолан
  • сланина - 150 г, може и бекон
  • мазнина - за пържене
  • моркови - 2 броя
  • целина - 1 резен
  • магданоз - 3 корена
  • лук - 1 глава
  • дафинов лист - 1 брой
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • черен пипер - 15 зърна
  • червен пипер
  • мащерка
  • брашно - 1 с.л.
  • мазнина - 2 с.л.
  • оцет - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете свинския джолан и го шпиковайте с парчета сланина или бекон. Сложете го да се пържи с 3/4 ч.ч. мазнина, като го обръщате, за да се зачерви равномерно.

След това прибавете морковите, целината, магданозените корени, наситнения лук и задушавайте до омекването им. Налейте 2 ч.ч. гореща вода, пуснете дафиновия лист и зърната черен пипер. Варете месото на умерен огън. Когато е почти готово, прибавете виното.

Извадете месото от чинията и го нарежете на филии с остър нож. Запържете брашното в 2 с.л. мазнина и го разредете със соса от зеленчуците и свинското и оцета.Оставете сосът да ври 5-6 минути, след което полейте с него нарязаното месо.

Поднесете с гарнитура от задушени зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
54
44
33
24
10
Дай твоята оценка: