Еклери Класик

28/01/2016
Татьяна Балова
отТатьяна БаловаНовак10734
"Класика в жанра по многократно изпитана и доказана рецепта! Пухкави, сладки и невероятно вкусни еклерчета."
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции24
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 577
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата25
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган се кипва 1 чаша вода с щипка сол и на върха на ножа лимонтозу. Прибавя се маслото и се изчаква да се стопи. Чрез разбиване се прибавя брашното и се разбърква добре, докато започне да се отлепва от тигана.

Тиганът се дръпва от огъня и едно по едно чрез разбъркване се прибавят 4 яйца. С помощта на специална форма или с чрез гребване с мокра супена лъжица се оформят еклерите, които се нареждат в намазана с олио тава. Тавата се поставя в силно сгорещена фурна.

Щом еклерите се издуят и станат златисти, огънят постепенно се намалява до пълно изключване, но тавата не се вади, докато еклерите не изстинат, за да не спаднат!

За пълнеж се прави млечно-яйчен или класически баварски крем. Млечно-яйчения аз го правя така: част от млякото и захарта се кипват. С другата част от млякото брашното и яйцата се размиват на кашичка. Тя се излива на тънка струя чрез разбъркване в дръпната от огъня тенджера със сладкото мляко.

После сместа се връща на котлона и на тих огън чрез разбъркване се сгъстява, докато започне да прави мехури. Кремът се охлажда, като от време на време се разбърква, за да не се образува коричка отгоре, а междувременно се ароматизира с ванилията.

Изстиналите еклери се срязват внимателно и се напълват с крема. Ако имате шприц, може да ги пълните с крем от него откъм дънцето им без да ги срязвате. Еклерите може да се наръсят с пудра захар или да се украсят с разтопен шоколад.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ирина Андреева Jolie
Точно тези еклеру обичам,от едни време. :) Сега продават със смвтанови крвмчета,вкуса на които няма нищо общо :) Мерси за рецептата! :)
0
0
Татьяна Балова
И аз благодаря за отзива. Да Ви е сладко!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв