Пъдпъдъци в гювеч
Quails in a Clay Pot
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Дивеч»Пъдпъдъци в гювеч

Пъдпъдъци в гювеч

Пъдпъдъци в гювеч
Снимка: Дора Господинова
1 / 2
28/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
3
"Най-вкусната рецепта от света на ловджиите!"

Необходими Продукти

  • пъдпъдъци - 6 бр.
  • сланина - около 80 - 100 г
  • лук - 3 средни глави
  • домати - 3 - 4 бр. от консерва /може и свежи/
  • чушки - 1 зелена чушка /може и замразена/
  • моркови - 1 бр.
  • кисели краставички - 2 бр.
  • брашно
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • мащерка
  • чубрица
  • сол
  • За маринатата
  • олио - 1 к.ч.
  • вино - 1 к.ч.
  • дафинов лист - 2 - 3 листа
  • черен пипер - 1 щипка смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъдпъдъците са цели, но пречупени през гръбначето за лесно изпържване. Мариноваме пъдпъдъците със смес от олио, вино, дафинов лист, млян черен пипер - престояват една нощ.

Овалваме пъдпъдъците в брашно и леко запържваме. Подреждаме ги в гювечето.

Задушаваме лука, морковите, доматите и зелената чушка. Слагаме сол. Поливаме пъдпъдъците със задушените зеленчуци.

Поръсваме с 8-12 цели зърна черен пипер, мащерка, чубрица, червен пипер. Поръсваме с нарязаната сланинка.

Най-отгоре нарязваме краставичките на кубчета. Поливаме с останалата марината, в която са били пъдпъдъците.

Слагаме капак или фолио и печем на умерена фурна около 180 градуса за един час и малко. Наблюдава се.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: