Сицилианска лазаня
Sicilian Lasagne
gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Сицилианска лазаня

Сицилианска лазаня

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
Сицилианска лазаня1 / 2
28/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-5
"Знаете ли, като гледаме тази лазаня разбираме какво точно означава престъпно вкусно"

Необходими Продукти

  • лазаня - 250 гр кори
  • лук - 1 глава
  • кайма - 350 гр
  • моркови - 1/2
  • целина - 1/2 стрък
  • яйца - 2 бр сварени
  • доматено пюре - 15 мл
  • бяло вино - 50 мл сухо
  • домати - 4 бр
  • пилешки бульон - 200 мл
  • моцарела - 100 гр.
  • зехтин - 50 мл
  • магданоз
  • сол
  • подправки - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци се нарязват на тънко и се задушават за около 15 мин на бавен огън, като бъркаме непрекъснато.

Към зеленчуците добавяме каймата, обелените домати, виното, бульона и доматеното пюре. Подправяме на вкус със сол и магданоз.

Оставяме да къкри за около 20 мин. Корите за лазанята се сваряват за около 5 мин.

И започваме да редим листата на лазанята, плънката, настъргваме сирене и яйце и пак така. Запича се за 20-25 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: