Плодов тарт

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6912k1
Плодов тарт
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 6
29/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Впечатляващо вкусен, ефектен и най-важното - лесен за приготвяне десерт, който непременно трябва да опитате"

Необходими Продукти

  • плодове - смокини, сливи, круши, нектарини, киви, зърна нар
  • за масленото тесто
  • брашно - 250 г
  • масло - 125 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • вода - 2 с.л.
  • захар - 4 с.л.
  • захар - 1 пакетче (10 г) лимонова
  • за крема
  • захар - 100 г
  • нишесте - 4 с.л.
  • жълтъци - 6 бр.
  • прясно мляко - 250 мл
  • есенция - 1 капсула, лимонова
  • сметана - 250 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в подходящ съд. Надребнете маслото и го стрийте с брашното с пръсти, за да се получат трохички. Сложете захарта и ванилията.

По средата на сместа направете кладенче и в него поставете яйце. Размесете и сипете водата. Омесете набързо и оформете на топка. Сложете се да почине в хладилник за близо половин час.

Пригответе крема, като разбиете жълтъците със есенцията, захарта и нишестето до еднородност и на порции вложите млякото. Варете на слаб огън при постоянно бъркане до сгъстяване.

Сипете го в чист съд и оставете да изстине. Разбийте сметаната. Смесете охладения вече крем и сметаната. Разбъркайте до еднороден крем. Охладете.

Извадете тестото и го разточете така, че да покрие дъното и стените на подходяща форма. Покрийте тестото с хартия за печене и отгоре посипете топчета за печене или зрял боб.

Печете в загрята фурна на 180 градуса, докато ръбовете на тестото се зачервят. Махнете хартията с топчетата и на средно ниво допечете тестото.

Охладете напълно маслената кора, извадете и я поставете на поднос. Напълнете я с крема и отгоре украсете с нарязаните на парчета плодове и зрънца нар.

Оставете на хладно преди консумация. Може да намажете плодовете с разтопен желатин, ако искате да се запазят свежи за по-дълго време.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: