Пържен октопод
Fried OctopusGebakken Octopus

Пържен октопод

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3231k
Пържен октопод1 / 4
30/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Екзотично мезе, на което хич няма да му простите, че и втори път ще си приготвите!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако използвате малки октоподчета, ги потопете във вряща вода за няколко минути.

Ако приготвяте голям октопод, го сложете да се свари за 30-40 минути.

Сварения октопод извадете, отцедете и нарежете на парчета.

Загрейте зехтин в дълбок тиган, запържете нарязаните скилидки чесън и сложете октопода да се изпържи за 10-тина минути.

Когато е почти готов, изцедете сока на 1 лимон, прибавете подправките и свалете октопода от огъня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
58
47
31
21
10
Дай твоята оценка: