Готвено агнешко с лапад

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k2k7
Готвено агнешко с лапад
Снимка: Илияна Димова
1 / 5
29/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции3
"Да направиш агнешкото да се топи в устата си е майсторлък. Днес ще ви представим една уникална рецепта за агнешко с лапад и зелен лук от нашата потребителка Илияна Димова от Раднево"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 500 г
  • лапад - 200 г почистен, бланширан и отцеден
  • зелен лук - 3 стръка
  • джоджен - 3 стръка - само листата
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 чаена лъжичка
  • брашно - 2 чаени лъжички
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Преди лападът да е бланширан, пресните листа са приблизително 500-600 грама.

Измиваме агнешкото месо, заливаме с вода и кипваме. После изливаме водата и наливаме 1 л и 1//2 топла вода и сваряваме (запазваме бульона).

Изваждаме от бульона, подсушаваме месото и запържваме леко в малко олио.

В същата мазнина запържваме нарязания лук, лапад и джоджен. Добавяме черен пипер сол на вкус, червен пипер и брашно.

Наливаме 3-4 чаши от бульона и варим до готовност. Може да доливаме още бульон или топла вода при необходимост.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: