Парфе от бял шоколад

29/01/2016
"Специално за дамите, които са на диета - дръжте се, момичета, ние ще изядем и вашето парче, може да разчитате на нас "
Приготвяне20 мин.
Готвене3 мин.
Общо23 мин.
Порции4 - 6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо988
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Форма с размери 23x18 см застиламе с прозрачно фолио. Разтапяме белия шоколад на водна баня.

В купа разбиваме с миксер жълтъците, докато побелеят. В тенджера на умерен огън бъркаме захарта и водата до стопяване на захарта.

След завиране оставяме за 3 минути на слаб котлон. Прибавяме постепенно сиропа към разбитите жълтъци.

Добавяме шоколада и битата сметана. Разбъркваме добре и изсипваме във формата.

Покриваме с фолио и оставяме във фризер за една нощ. Нарязваме парфето на парчета и сервираме.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар