Парфе от бял шоколад

29/01/2016
Мартина Тракова
отМартина ТраковаПомощник Готвач138180301
Приготвяне20 мин.
Готвене3 мин.
Общо23 мин.
Порции4 - 6
  • Преглеждания общо632
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Форма с размери 23x18 см застиламе с прозрачно фолио. Разтапяме белия шоколад на водна баня.

В купа разбиваме с миксер жълтъците, докато побелеят. В тенджера на умерен огън бъркаме захарта и водата до стопяване на захарта.

След завиране оставяме за 3 минути на слаб котлон. Прибавяме постепенно сиропа към разбитите жълтъци.

Добавяме шоколада и битата сметана. Разбъркваме добре и изсипваме във формата.

Покриваме с фолио и оставяме във фризер за една нощ. Нарязваме парфето на парчета и сервираме.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар