Печено червено цвекло
Roasted BeetrootPečena crvena cvekla
gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печено червено цвекло

Печено червено цвекло

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k338k
Печено червено цвекло1 / 3
08/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3
"Казват, че тайната на дълголетието и добрия външен вид се крие в редовната консумация на червено цвекло!"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 5 броя, малки
  • соев сос - 4 с.л.
  • оцет - 4 с.л. ябълков
  • зехтин - 4 с.л. студенопресован
  • лимони - сокът от 1 лимон
  • сол - на вкус
  • захар - 1 щипка кафява
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Измийте червеното цвекло, подсушете го и увийте всяко във фолио или хартия за печене. Сложете ги в тава, на дъното на която сте сипали малко гореща вода. Сложете цвеклото да се пече за около час на умерена температура.

Изпеченото цвекло се охлажда, обелва се и се нарязва на средно дебели филии. Подрежда се в чиния и се залива с дресинг от соевия сос, оцета, лимоновия сок и зехтина, подправена със сол и щипка кафява захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: