Пиле в сладко кисел сос
Chicken in Sweet and Sour SaucePile u slatko kiselom sosu

Пиле в сладко кисел сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3234k
Пиле в сладко кисел сос1 / 5
13/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Обичате ли китайска кухня? С тази рецепта можете и сами да си направите пиле в сладко-кисел сос"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 600 г филе
  • соев сос - 3 - 4 с.л.
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • лимони - сока на половин лимон
  • мащерка - 2 щипки
  • майорана - 1 щипка
  • къри - 1/2 ч.л.
  • кетчуп - 150 мл
  • червени чушки - 1 брои
  • люти чушки - 1 червена, по желание
  • масло - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • лимони - сока на 1 лимон
  • оцет - 50 мл
  • захар - 3 с.л.
  • вода - 150 мл
  • нишесте - 2 ч.л. царевично
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото филе на късове и оставете да се маринова поне за час в смесените соев сос, зехтин, лимонов сок, мащерка, майорана, къри и малко сол на вкус.

За да приготвите сладко-киселия сос първо нарежете двете чушки на ситно и ги задушете в зехтина и маслото за няколко минути. Размийте кетчупа във водата, сока от лимона и оцета и го добавете при чушките. Оставете така да поври около 5 минути и да се поизпари. Добавете захарта, а след 2-3 минути сгъстете соса с нишестето, размито в около 2 с.л. вода.

Отцедете пилешкото и го изпържете в сгорещено олио. Веднага го сложете в затворен съд, за да се запари. В дълбок съд с незалепващо дъно изсипете пилето, залейте със соса и разбъркайте няколко пъти, за да се овкуси равномерно. Оставете на котлона, докато клокне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
525
48
34
20
10
Дай твоята оценка: