Печени понички с лимонова глазура

30/01/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру217284878017
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо649
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • мая - 25 г
  • брашно - 600 г
  • захар - 80 г
  • олио - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сол - 1 щ.
  • ванилия - 1 бр.
  • за глазурата
  • пудра захар - 4 с.л.
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • течен шоколад - 50 г
  • масло - 1 с.л. разтопено
  • за поръсване
  • кокосови стърготини - 2 с.л.
  • захарни пръчици - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбърква в 100 мл топло прясно мляко с 1 с.л. захар и се оставя да шупне. Замесваме меко тесто с останалото прясно мляко, яйцата, олиото, щипка сол, ванилия и захар.

Оставя се на топло да втаса 40 минути. Разточва се кора, дебела 1 см. С чашка се изрязват кръгчета, а в средата им се изрязва по малко кръгче.

Събират се изрезките от тесто, отново се замесва, разточва се, изрязваме сърца в средата със звездичка. Останалото тесто оформих на топчета, като поставих в средата по половин смокиня от сладко.

Нареждат се в леко намаслена тава. Намазва се с разбит жълтък с 1 с.л. олио. Печем в загрята фурна 170 градуса около 20 минути до златисто.

В купа се разбърква с вилица пудрата захар и лимоновия сок. С лъжичка се покриват печените понички и поръсваме с цветни пръчици.

Разтопява се течният шоколад с 1 с.л. масло. Всяка поничка се потапя леко само отгоре. Поръсва се с кокос и се оставя да съхне.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

endemion
endemion
10.04.2017 17:24
По добре би било написано " Сладки гевреци"
0
1
ВИЛИ-Виолета Матева
Благодаря Илияна ,по добре са печени :)))
0
0
Илияна Димова
Много вкусни и много хубава идея да се приготвят печени , а не пържени
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв