Гъша запеканка с кашкавал

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
637
961
181
605
1
30/01/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо888
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се сваряват в 1 литър подсолена вода. Морковът, зелето, целината и картофите се нарязват на ситно, а празът и лукът - на колелца.

Прибавят се към бутчетата и супата се вари още 1 час. Месото се изважда, обезкостява се и се нарязва.

Сварените зеленчуци се пасират и се връщат в бульона заедно с месото. Фурната се загрява до 250 °С.

В тава се редят пържените филийки. Те се покриват със супата, като е възможно да остане от сместа. Поръсва се с настъргания кашкавал.

Подправя се с черен пипер. Залива се с разтопеното масло, слага се във фурната и се оставя около 15 минути, докато се образува златиста коричка.

Синя керамична тава Елипса - 32 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Синя керамична тава Елипса - 32 см
22.00 лв.
Виж ››

Елипсовидна тъмносиня тава, която всяка фурна ще приеме с удоволствие. Керамична с красив тъмносин цвят.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар