Пълнена кокошка с дреболии и кайма

31/01/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач627171
Приготвяне35 мин.
Готвене70 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо322
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 1 кокошка с дреболиите
  • чесън - 2 скилидки
  • люти чушки - 2 бр.
  • зехтин - 70 мл
  • сол
  • черен пипер
  • подправки - 1 ч.л. (магданоз, копър, джоджен и др.)
  • за плънката
  • лук - 100 г кромид
  • чесън - 1 скилидка
  • карантия - сърцето и дробчето на кокошката
  • олио - 1 супена лъжица
  • кайма - 200 г свинска
  • домати - 100 г
  • шунка - 200 г
  • яйца - 2 бр. твърдо сварени
  • яйца - 1 бр.
  • маслини - 6 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кокошката се измива и подсушава. Чесънът и чушлетата се нарязват на ситно и се смесват със зехтина, солта и черния пипер.

Кокошката се намазва със сместа, захлупва се и се оставя да престои в хладилника 3 часа. През това време се приготвя плънката, като лукът, чесънът и дреболиите се нарязват на ситно.

Лукът и чесънът се запържват в олиото, след което се прибавят дреболиите и каймата и също се запържват. Налива се достатъчно вода и се кипва.

Оставя се на огъня 5 минути. Охлажда се. Твърдо сварените яйца се нарязват заедно с шунката, доматите и маслините и се прибавят към каймата.

Подправя се със сол, черен пипер и индийско орехче. Прибавя се суровото яйце и се разбърква добре. Със сместа се напълва кокошката и се зашива отворът й.

Слага се в подходяща по размери таза и се пече 60 минути, като периодично се полива със стеклата се при печенето мазнина.

Опечената кокошка се освобождава от конците, разрязва се по средата на две и се поръсва със зелените подправки.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар