gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пуешко месо»Пуешко месо по парижки

Пуешко месо по парижки

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2157041
Пуешко месо по парижки1 / 2
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуйката се нарязва на големи правилни парчета и се запържва в част от маслото. Изважда се и в същата мазнина се запържва дукът.

Прибавят се доматеното пюре и червеният пипер. Връща се место и се залива с малко бульон, колкото да го покрие. Вари се на слаб огън до омекване.

Отделно се задушават в останалото масло нарязаните моркови и целина, а като поомекнат, се прибавя

арпаджикът.

След това се слагат зеленият фасул, разрязан на две, грахът и накрая гъбите. Задушават се. След като зеленчуците омекнат, се прибавя към месото.

Посолява се и се оставя да ври на слаб огън. Около 1/2 час преди да е готово ястието, се прибавят картофите. Когато картофите поомекнат, се слагат доматите.

Ястието трябва да остане почти на мазнина. Готовото ястие се поръсва с магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: