Новогодишна пуйка

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
630
17
1
30/01/2016
"Не може да се опише с думи, трябва да опитате сами на празничната трапеза!"
Приготвяне35 мин.
Готвене240 мин.
Общо275 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо17 161
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуйката се измива и подсушава. Каймата се разбърква със ситно нарязания лук, задушен в маслото, галетата, яйцето, солта, черния пипер и магданоза.

Пуйката се напълва със сместа и се зашива. Намазва се навсякъде с олио, поръсва се със сол и черен пипер и се увива в алуминиево фолио. Слага се в тава и се пече 3-4 часа в умерена фурна.

Малко преди да се извади от фурната, се отстранява фолиото и пуйката се допича, за да хване коричка. Сервира се с пържени картофи.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар