Празнично пиле

31/01/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач627171
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 658
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • пиле - 4 бр. малки
  • шунка - 100 г
  • яйца - 1 бр. твърдо сварено
  • ябълки - 2 бр. кисело
  • чесън - 2 скилидки
  • лимонова кора - малко
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилетата се измиват и подсушават, поръсват се отвън и отвътре с черен пипер и сол и се намазват с лимонов сок.

Ябълките се обелват и нарязват на парченца, а останалите продукти се нарязват на ситно.

Кожата на пилетата се повдига над краката и в получения джоб се разпределя плънката.

Коремният отвор се зашива или се прикрепва с клечки за зъби. Пилето се намазва обилно с масло от всички страни и се слага в тавичка.

Сипва се малко гореща вода и се пече в умерена фурна около 50 мин., като от време на време се полива със соса.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар