Свинско с праз

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Свинско с праз3 / 3
10/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Най-лесният начин да заговорите непознат мъж е да му поднесете порция топло свинско с праз"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 900 г
  • праз - 6 стръка
  • брашно - 1 супена лъжица
  • червен пипер - 1/2 супена лъжица
  • масло - 100 г краве
  • сол
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на порции и се изпържва до зачервяване в маслото. Изважда се с решетеста лъжица и в същото масло се запържва брашното.

Прибавя се червеният пипер, разбърква се 2‐3 пъти и се разрежда с вода. Месото се връща в соса. Посолява се.

Оставя се да ври на слаб огън.

Празът се нарязва на парчета с дължина 5-6 см. Сварява се в леко подсолена вода и се прибавя към месото, като се оставя да поври още малко.

Кебапът се сервира с резенчета лимон.

Свинското с праз е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: