Бананов сладкиш с карамел

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
630
17
1
31/01/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 515
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бананите се обелват и се смачкват на пюре. Прибавя се натрошеният хляб, предварително накиснат в млякото (по желание млякото може леко да се подслади).

Сместа се разбива добре. Едно по едно се прибавят яйцата, като разбиването продължава. Накрая се прибавя и бялото вино.

Захарта се карамелизира с няколко капки вода във формата, в която ще се пече сладкишът.

Тестото се изсипва върху карамела и сладкишът се пече около 35 минути в умерена фурна.

След като изстине, сладкишът се обръща в чиния за сервиране. Поднася се с ванилов, шоколадов или друг сладък сос.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар