Хрупкави пилешки хапки

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2116913996571
Хрупкави пилешки хапки
Снимка: Русиана Михайлова
1 / 3
30/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
"Хрупкави пилешки филенца топящи се в устата. Споделете задължително с чаша вино и добра компания"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 600 г.
  • яйца - 3 бр.
  • галета - 100 г и фино смлян корнфлейкс
  • черен пипер
  • кимион - на вкус
  • бира - 50 мл.
  • подправка за пилешко месо - на вкус
  • мазнина - за пържене
  • лимон - няколко резенчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо нарязваме на кубчета. Заливаме го с бирата, добавяме подправки според вкуса ни.

Разбиваме яйцата и всяко кубче пилешко месо потапяме в яйцата и овалваме хубаво в сместа от галета и корнфлейкс. След това потапяме отново в яйцата и пържим в силно сгорещено олио.

Гарнираме с резенчета лимон.

Хапките може да гарнираме с чеснов сос, соев сос или сос тартар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: