Хрупкави пилешки хапки

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117063999201
Хрупкави пилешки хапки
Снимка: Русиана Михайлова
1 / 3
11/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Хрупкави пилешки филенца топящи се в устата. Споделете задължително с чаша вино и добра компания"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 600 г
  • яйца - 3 бр.
  • галета - 100 г и фино смлян корнфлейкс
  • черен пипер
  • кимион - на вкус
  • бира - 50 мл.
  • подправка за пилешко месо - на вкус
  • мазнина - за пържене
  • лимон - няколко резенчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе нарязваме на кубчета. Заливаме го с бирата, добавяме подправки според вкуса ни.

Разбиваме яйцата и всяко кубче пилешко месо потапяме в яйцата и овалваме хубаво в сместа от галета и корнфлейкс. След това потапяме отново в яйцата и пържим в силно сгорещено олио.

Гарнираме с резенчета лимон.

Хапките може да гарнираме с чеснов сос, соев сос или сос тартар.

Хрупкавите пилешки хапки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: