Швейцарска сладка пита

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
635
931
174
595
1
31/01/2016
"У нас посрещаме с питка със сол, ама при швейцарците работата е друга "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо625
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и 1 супена лъжица захар се разтварят в малко хладка вода или мляко.

Добавят се към брашното заедно с омекналото масло и топлото мляко. Замесва се тесто и се оставя на топло да бухне.

След това яйцата се разбиват с останалата захар и виното и се добавят към тестото.

След като втаса втори път, тестото се изсипва във висока тавичка или форма, намазана с масло, и се пече 20 минути в силна фурна.

Питата се изважда, поръсва се със ситната захар и маслото, нарязано на парченца, и се допича в умерена фурна.

Бамбукова дъска с борд 28 см
За хубаво тесто използвайте това:
Бамбукова дъска с борд 28 см
11.99 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар