Поширани круши в мерло с ароматни подправки
Poached Pears in Merlot with Aromatic Spices
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Поширани Круши»Поширани круши в мерло с ароматни подправки

Поширани круши в мерло с ароматни подправки

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6732k1
Поширани круши в мерло с ароматни подправки
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 4
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции3
"Изискан десерт за специални поводи и скъпи гости"

Необходими Продукти

  • круши - 3 бр. твърди, обелени
  • мерло - 1 л
  • захар - 270 г
  • ванилова захар - 10 г
  • канела - 2 - 3 бр. пръчки
  • анасон - 2 - 3 бр. звездовиден
  • карамфил - 4 пирончета
  • портокалова кора - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Виното, подправките, захарта и портокаловите корички се слагат в тенджера и се загрява леко, докато се разтопи захарта. Добавят се крушите, така че да се покрият целите с вино.

Оставят се да се задушават на тих огън около 30 минути, докато омекнат. Ако крушите са много узрели, времето за варене трябва да се намали до около 20 минути.

Изваждат се с решетъчна лъжица и варенето на сиропа се продължава още 30 минути, докато се редуцира и сгъсти. Охлажда се и се прецежда.

Крушите се сервират полети с винения сироп и топка ванилов сладолед по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: