Виенски сладкиш
Viennese Pastry
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Виенски сладкиш

Виенски сладкиш

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Дарт Вейдър
3712k610k
Виенски сладкиш1 / 2
16/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10-12 парчета
"И запомнете, когато говорим за класика, нямаме предвид Моцарт, а този Виенски сладкиш!"

Необходими Продукти

  • масло - 200 г
  • захар - 200 г пудра
  • орехи - 200 г, нарязани
  • брашно - 250 г
  • яйца - 2 броя малки или 1 голямо
  • какао - 4 с.л., по желание
  • канела - 2 ч.л.
  • карамфил - 2 ч.л. смлян
  • сладко - 1 бурканче (от кайсии, сливи или по избор)
  • лимони - кората от 1/2 плод
  • ром - 1 с.л.
  • лешници - за украса, може и бадеми
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото със захарта добре, прибавете яйцата, след което и смлените орехи, брашното, какаото и подправките. Накрая прибавете рома и лимоновата кора. Бъркайте и замесете меко тесто, което трябва да разделите на 2 части.

Разстелете едната част в намаслена и леко набрашнена тава и я намажете със сладкото или конфитюра. От останалото тесто оформете ленти или пръчки, които трябва да кръстосате, така че да образуват решетка върху сладкото.

Виенският сладкиш се пече в предварително загрята фурна за около половин час. 10 минути преди да е готов, се посипва с натрошените бадеми или лешници и се допича.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
510
43
30
20
10
Дай твоята оценка: