gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Вегетариански гъбен сос

Вегетариански гъбен сос

Татьяна БаловаТатьяна Балова
Новак
108277301
Вегетариански гъбен сос1 / 2
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне50 мин.
Готвене60 мин.
Общо110 мин.

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички гъби се почистват от дръжките. Гъбите и бульонът се кипват в средно голяма тенджера. Огънят се намалява до тих и всичко се вари 30 минути. Оставя се настрана.

Печурката се нарязва на дребно. На дребно се нарязват и останалите гъби.

В по-голяма тенджера се стопява маслото и в него лукът се задушава 3-5 минути. Прибавят се нарязаните гъби и се пържат до омекване, докато станат златисто-кафяви и докато течността се изпари.

Прибавя се виното и всичко се разбърква и се доварява. Съдът се дръпва от огъня.

Останалото масло и лъжица брашно се запържват на средно силен огън 2-3 минути. В тях бавно чрез разбъркване се налива бульонът и се вари до сгъстяване. Прибавят се гъбите и мащерката и всичко се разбърква.

Сервира се горещо.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: