Лесен солен английски кекс

31/01/2016
"Вкусен и лесен и пухкав солен кекс с богата плънка, който можете да хапвате както за закуска, така и като основно ястие"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции1 кекс
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо54 161
  • Преглеждания за месеца222
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата се слага в киселото мляко, всички продукти се объркват добре брашното, яйцата, киселото мляко, черният пипер, ким, копъра, ситно нарязания магданоз, колбасът нарязан на кубчета, сиренето и настърганият кашкавал.

Сместа се изсипва в намазана с олио и поръсена с брашно кексова форма.

Пече се в загрята фурна на 250 градуса.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Руми
Руми
28.03.2016 18:27
Живея в Англия от 1987г и за Ваша информация англичаните не ползват кисело нляко в направата на кексове, било то сладки или солени. Това е измислица, която заблуждава читателя.Ако някой иска да се пише интересен то това е друга работа. А рецептата е чисто и просто нашия тутманик - вариация с колба и кашкавал Аз я правя много често на внуците си тук в Англия
18
3

Виж всички коментари или напиши такъв