Начин на приготвяне
Картофите се обелват и се разрязват през средата, за да се сварят по-бързо и да стане пюрето пухкаво. Варят се във подсолена вода заедно с чесъна.
За готовност се проверяват с вилица. Ако вилицата влиза и излиза лесно от картофа, значи са готови. Картофите се отделят в друг съд и към тях се добавя около 1 ч.ч. от бульона, в който са се варили. Намачкват се хубаво с преса за картофи.
Скилидките чесън се намачкват добре с вилица и се добавят към картофите. Докато всичко е горещо, добавяте маслото и разбърквате, докато се разтопи.
След това добавяте 150-200 мл. леко затоплено прясно мляко (може повече или по-малко в зависимост от това колко гъсто предпочитате пюрето). Вече всичко е готово и много ароматно.
Добър апетит!
Коментари