gotvach.bg»Рецепти»Баница»Зеленчукова баница

Зеленчукова баница

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k6k2k7k6
Зеленчукова баница
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
03/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • кори за баница - 6 бр.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 8 броя червени, зелени, жълти
  • тиквички - 2 брия, малки
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 3 бр.
  • сирене фета - 200 г.
  • сметана - 50 мл, за готвене
  • маслини - 100 г, зелени и черни
  • кашкавал - 100 г
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука се нарязва на полумесеци и се задушава в зехтин. Добавете нарязаните на ленти чушки, след това и нарязаните на кубчета тиквички.

Захлупете тигана и задушавайте, като разбърквате периодично до готовност на зеленчуците. Посолете и подправете с черния пипер и оставете да се поохлади.

Яйцата се разбиват и към тях прибавяте сиренето и сметаната. В предварително намаслена тавичка сложете първо една кора, намажете я със зехтинче, покрийте с втора кора, пак я намажете с мазнина и накрая сложете и третата кора.

Сложете половината от зеленчуковата смес, а след това и половината от яйчената и накрая покрийте с другата половинка зеленчукова смес.

Поръсете с нарязаните маслини, останалата яйчена смес и поръсете с настърган кашкавал. Закрийте баницата с другите три кори, като намаслявате всяка кора.

Печете баницата на 200 градуса, до зачервяване.

Зеленчуковата баница е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: