gotvach.bg»Рецепти»Салати»Тосканска салата Панцанела

Тосканска салата Панцанела

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6912k1
Тосканска салата Панцанела
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 4
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • домати - микс жълти, розови, червени - около 1 кг.
  • хляб - чабата или препечени филийки около 200 гр.
  • чушки - 2 бр. различен цвят.
  • червен лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • босилек - 1 шепа пресни листа
  • зехтин
  • винен оцет
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чабатата се накъсва на малки късчета и се препичат в гореща фурна за кратко. Охлаждат се. Сипват се в голяма чиния.

В купа се режат доматите на кубчета, червения лук и чушките на полумесеци. Смачкват се обелените скилидки чесън и се прибавят при останалите зеленчуци. Овкусяват се със сол, оцет и зехтин. Разбъркват се внимателно.

Разпределят се върху хрупкавия хляб и се поливат със сока, който се е отделил в купата.

Поръсват се листата пресен босилек и се сервира с добре охладен аперитив.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: