Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Аламинути»Салата с агнешко

Салата с агнешко

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117533961k1
Салата с агнешко1 / 2
31/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8-10

Необходими Продукти

  • агнешка плешка - около 1.2 кг изпечена
  • рукола - 200 г
  • джинджифил - 50 г пресен
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 50 мл
  • лимони - 1 бр. сок
  • мента - 5 - 6 стръка
  • морска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се притопля и се накъсва на конци. Джинджифилът се обелва и нарязва на ситно. В купа се слагат чесънът, листата мента, лимоновия сок, зехтинът и солта. Пасират се.

Агнешкото месо се слага в купа и се залива с част от дресинга.

Поръсва се с джинджифил и се разбърква.

Руколата се почиства и се овкусява с останалия сос. Месото се разпределя в чинии и отгоре се гарнира с руколата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: