Манджа-леща

01/02/2016
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф749308266
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 446
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера слагам вода да заври. Нарязвам лука ситно, рендосвам моркова и добавям във водата.

През това време слагам в по-малка тенджера лещата с вода, да заври за около 20 минути.

Нарязвам картофите на кубчета и добавям в тенджерата. Когато заври хубаво, изцеждам лещата, измивам я и я добавям в голяма тенджера.

Слагам червен пипер, брашно, масло, олио, черен пипер и сол, рендосан чесън. Похлупвам капака и оставям да заври още 30 минути на силен огън.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Лидия - Гери
Лидия - Гери
11.02.2016 09:48
Никога не съм яла леща с картофи. Оригинала идея.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв