Ябълкови розички

Наталиа ПетроваНаталиа Петрова
Чирак
5116173160
Ябълкови розички1 / 3
01/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
20

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се разполовяват и обелват. Няразват се на тънки парчета, които се потапят за около минута във врящата вода с лимонов сок. След това се вадят и изцеждат. Целта е да не се чупят, докато розите са навиват.

Тестото се разрязва на ленти с ширина около 4 см и дължина 8 см. Долният край на всяка лента се намазва с разтопеното масло и се поръсва с канелата.

Парченцата ябълка се нареждат върху горната половина на всяка лентичка. Намазаният край се прегъва върху ябълките. След това лентичките се навиват по дължина на руло.

Хубаво е да се пекат в хартиени форми за мъфини.

Отгоре се поръсват с още малко канела.

Пекат се до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: