Пълнена пита

цветослава кирковацветослава киркова
Готвач
3931k5409051
Пълнена пита
Снимка: цветослава киркова
1 / 2
02/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г
  • мая - 15 г прясна
  • яйца - 1 бр. жълтък, за намазване
  • вода - 250 мл хладка
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • за плънката
  • кренвирш - 4 бр.
  • кашкавал - 250 г
  • лютеница - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите се замесва меко тесто, което се покрива с влажна кърпа и се оставя за около 40 минути на топло, докато втаса. Втасалото тесто се разделя на две равни части.

Едната част се разточва на кора с размерите на тавата, в която ще печем питата. Отгоре са намазва с лютеница и се покрива с нарязаните на кренвирши и настъргания кашкавал.

След това гаринраната кора се завива на руло и се нарязва на парчета. Действието се повтаря и с другата кора. Парчетата гарнирана пита се подреждат в тава, застлана с хартия за печене.

Намазват се с разбития жълтък и се оставят да втасат 25-30 минути. Пълнената пита се пече в предварително загрята на 200-220 градуса фурна за около 30 минути или до готовност.

че се до готовност на 220 гр.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: