Пухкави чеснови багети
Mekani francuski hleb sa belim lukom
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Багети»Пухкави чеснови багети

Пухкави чеснови багети

Пухкави чеснови багети
Снимка: цветослава киркова
1 / 4
02/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Никой не поглежда обикновения хляб, откакто публикувахме тази невероятна рецепта за пухкави чеснови багети"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тесто от продуктите - брашното се смесва със солта, добавя се разбитото яйце, оцетът, олиото и активираната в млякото мая със захарта. Замесва се меко тесто и се оставя да втаса 30 мин.

Разделя се на 8 части, всяко топче се разточва и се намазва с разтопено масло, смесено с чесъна на прах. Завива се на руло.

Когато приготвите всичките хлебчета ги подреждате в продълговата тава на малки разстояния едно от друго, правите по 3 разреза на всяко отгоре и ги намазвате с останалото масло.

Пекат се за 30 минути на 200 градуса. Готовите хлебчета увивате в мека кърпа .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: