Селска чорба

09/05/2011
тин
оттинНовак276
"Ароматът на тази селска чорба ни връща към някои от най-хубавите летни приключения на село, които сме преживели!"
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо17 550
  • Преглеждания за месеца133
  • Преглеждания за седмицата60
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки късчета, залейте го с 6 ч.ч. студена вода и варете на тих огън. Задушете ситно нарязания лук в маслото и 2-3 лъжици бульон от месото. Прибавете доматения сок.

Като се поизпари водата, сложете измития ориз, разбъркайте, прибавете брашното, посолете. Изсипете запръжката към почти свареното месо.

Когато оризът се свари, дръпнете ястието от огъня и поръсете с нарязаните магданоз и джоджен.

Ако се прибави 1 ч.ч. ориз, може да се поднесе и като основно ястие. Сервира се със салата според сезона.

Ако месото е постно, прибавете повече масло.подобни рецепти тук

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар