Ловджийски кюфтета

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k6k2k5k6
Ловджийски кюфтета
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
02/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции5
"Да, и ние си падаме по фините супи, но понякога ни се хапва нещо по-така - по-ароматно, плътно и ... с кюфтета"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с подправките, направете 10 кюфтета и ги изпечете на скара или грил тиган.

В тиган загрейте малко олио.Запържете лука, чесъна и нарязаната на ивички сланина.

След това прибавете гъбите, нарязани на едро, подправките и налейте 50 мл червено вино.

След като се по изпари течността, добавете пасираните домати, захарта и дафиновия лист.

Наредете кюфтета във соса, захлупете с капак и оставете ястието да се готви на тих огън (30минути). Поръсете с пресен лук или магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: