Куркудена чорба

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k9k5
Куркудена чорба
Снимка: Сия Рибагина
1 / 6
09/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции6
"Най-вкусната селска чорба, която може да опитате, а с наша помощ и да приготвите сами"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г шарено
  • кисело зеле - 250 г
  • лук - 1 глава кромид (или 1 стрък праз)
  • ориз - 1/2 к.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • дафинов лист - 1 бр.
  • вода - 1.5 л
  • зелев сок - 1 л
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • чили - /по желание/
  • зехтин - 2 с.л. (олио)
  • За застройката
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 150 г
  • сол - 1 шипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Надребнете месото и скълцайте киселото зеле и лука. Ориза изплакнете добре, след като го почистите. Загрейте мазнина и позапържете мръвките.

Добавете към него лука и разбъркайте. Гответе пет минути или до златисто. След това вложете зелето и пак разбъркайте.

Поставете дафиновия лист и двата вида пипер. Размесете и налейте литър вода и един литър зелев сок. Захлупете гозбата и я оставете да кипне.

След завирането оставете яденето да се готви на средна температура. Нека къкри двадесетина минути и след това долейте около 0.5 л вода.

Щом отново кипне, поставете и ориза. Варете още двадесетина минути и сложете чубрицата. След това пригответе застройка, като разбиете жълтъка с киселото мляко и добавите щипка сол.

За да не се пресече застройката, гребнете от бульона и излейте в купичката с яйцето, като през това време бъркате енергично.

Преместете тенджерата от котлона и щом спре да ври, добавете застройката, като бъркате. Премахнете дафиновия лист от зелевата чорба. След това поръсете с магданоз и чили.

Куркудената чорба е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: