Кашкавал в гювече

RenkataRenkata
Чирак
4129281486
Кашкавал в гювече
Снимка: Renkata
1 / 3
03/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашкавала настъргваме на едро ренде. Брашното и част от млякото се смесват. Влагаме и яйцата.

Всичко това добре се разбърква и получената смес добавяме към кашкавала.

Сипва се и останалото мляко, като се внимава получената смес да не е твърде рядка. Слагат се и подправките.

Гювечетата се намазват с масло, разпределяме сместа и останалото масло слагаме отгоре. Пъхват се в студена фурна.

Ястието се пече на умерена температура. В началото слагаме капачетата, а към края ги махаме, за да се запече кашкавалът.

Поднасяме специалитета топъл. По желание може да се гарнира с някаква салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: