Свински гювечета
Pork in Clay Pots

Свински гювечета

Свински гювечета
Снимка: Nora
1 / 4
11/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Гюнечетата със свинско месо са чудесна идея за вечеря, когато искате да изненадате вкусно близките си!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 гр. от бут
  • картофи - 5 бр.
  • лук - 2 големи глави кромид
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • универсална подправка - 1/2 ч.л. маги 10 зеленчука
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • джоджен - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се запържва. Добавя се лука. Задушава се и се добавят нарязаните на малки кубчета картофи. Подправя се и се добавя пюрето.

Задушава се до готовност като му се долива вода.

Сипва се в гювечета и по желание се ръси с кашкавал и се чуква по едно яйце.

Пече се до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
57
43
33
21
10
Дай твоята оценка: