Френски какаови макарони

Френски какаови макарони

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k3k7
Френски какаови макарони1 / 5
04/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне140 мин.
Готвене13 мин.
Общо153 мин.
Порции35 бр.
"Остави на французите да отговарят за яденето и ще получите какаови макарони, което е по-важното - ще се влюбите в тях"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бадемовото брашно, какаото и пудрата захар се пресяват няколко пъти. Целта е да се получи много фин прашец. Белтъците се разбиват с миксер с щипката сол на пяна.

Разбиването продължава, като се добавя по малко от кристалната захар. Белтъците трябва да се разбият до стегнат крем. Добавя се сместа с бадемовото брашно на два-три пъти, като се разбърква внимателно сместа до усвояването на цялото брашно.

Сместа трябва да е като гъста лава. Пълни се в пош и се шприцова върху хартия за печене с предварително очертани кръгчета с диаметър 4 сантиметра.

Тавата с бъдещите макарони се потупва няколко пъти, за да излезе излишният въздух и ако има връхчета от шприцоването, да се слегнат.

Макароните се оставят на стайна температура да изсъхнат за около 40 минути. Пекат се в предварително загрята фурна на 150 С за около 13 минути.

При печенето е много важно вратата на фурната да е леко отворена, за да не се напукат макароните. След като се извадят от фурната, макароните се оставят да изстинат за 10-15 минути, за да се отлепят лесно от хартията.

За шоколадовия ганаш за слепването на макароните: Сметаната се загрява на котлона до завиране. Изсипва се върху шоколада и се бърка енергично до разтапянето на шоколада.

Добавят се и двете супени лъжици бренди и пак се разбърква добре. Сместа се оставя за 2 часа в хладилника докато стегне.

След готовност с малка лъжичка се поставя от крема върху черупките макарони и се слепват много внимателно, тъй като са доста крехки.

Рецептата е адаптирана от Sunshine's kitchen.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: